U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Taxaties

Taxatie
De redenen tot een taxatie zijn divers en uiterst persoonlijk. Iedere waardebepaling/taxatie is een momentopname, waartoe enkel een bevoegd taxateur deskundig kan adviseren.

Dirk Hendriks heeft deze professionele kennis en ervaring in huis voor het maken van taxaties van zowel particulier onroerend goed (o.a. woningen, appartementen, bouwgrond en nieuwbouw).

Voor u is het van belang, dat een taxatie wordt gedaan door een taxateur, die is beëdigd dan wel ingeschreven is in het daarvoor bestemde register van VastgoedCert en NRVT. Als register makelaar-taxateur is Dirk Hendriks bevoegd taxaties te verrichten die door alle financiële instellingen worden geaccepteerd.

Het taxatierapport wordt in full color opgemaakt met meerdere foto’s per object en wordt z.s.m. na opname van de woning naar u toegezonden (alleen wanneer wij over alle noodzakelijke informatie kunnen beschikken).

De waarde van een woning is afhankelijk van de locatie, de perceelsgrootte, het type huis, de inhoud, het afwerkings- en het onderhoudsniveau. Een taxatie is een momentopname, de waarde geldt voor een bepaalde periode.

Om de juiste waarde te bepalen staan een aantal methoden ten dienste. U kunt hierbij denken aan:

Met de mix van de uitkomsten van deze methodieken bepaalt onze makelaar/taxateur de waarde.

De procedure
Op het moment van de taxatie neemt Dirk Hendriks het pand zorgvuldig op. In principe wil hij alles zien. Zit er een luik in de vloer, dan wil hij graag de kruipruimte inspecteren. Kan hij (eenvoudig) op het dak, dan wil hij het dak op. Hij wil weten wat de leeftijd van de cv-ketel is en het is van belang te melden of er herstel- of renovatiewerkzaamheden hebben plaatsgevonden. Graag hoort hij alle zaken waarvan u vindt dat u ze had willen weten als u potentieel koper was geweest.

Tot slot wil Dirk graag het eigendomsbewijs en de eventuele splitsingsakte inzien. Mocht u tekeningen hebben van het huis, dan neemt hij deze graag mee naar kantoor. Uiteraard ontvangt u ze ongeschonden terug. Tevens zal Dirk kadastraal onderzoek plegen en bij de gemeente naar milieukundige, privaat- en publiekrechtelijke aspecten informeren.

Dirk Hendriks
Grote Laak 1a
6088 NJ Roggel
0475 77 23 50
info@dirkhendriks.nl
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. OK