Zeer fraai gelegen half vrijstaande woonboerderij met separate dubbele garage en extern tegenover de woning gelegen agrarisch perceel/weiland.

Verkocht Roggel Eind 2 a
Helaas zijn er geen bezichtiging mogelijkheden meer. TE KOOP PER INSCHRIJVING. einddatum inschrijving: vrijdag 24 september 2021 om 17.00 uur!

Aan de rand van het buitengebied en de bebouwde kom van Roggel is deze charmante half vrijstaande boerderijwoning met separate dubbele garage gelegen op een perceel van ca. 1065 m2. Tevens ligt er aan de overzijde van de weg een perceel agrarische grond ter grote van ca. 3160 m2 welke tevens in eigendom.
Deze woning is in 1928 gesticht doch in 1978 geheel opnieuw opgebouwd (binnenzijde). Door de jaren heen is de woning met liefde verder gerenoveerd en gemoderniseerd. O.a. is de woning uitgevoerd met dubbel glas, een nieuwe keuken, deels stucwerk wandafwerking in de keuken en de woonkamer etc., doch daarbij is het verleden waarneembaar en is het karakter niet verloren gegaan. Tevens is de woning levensloopbestendig daar de hoofdslaapkamer en de badkamer op de begane grond zijn gelegen. Aan de voor- en achterzijde uitkijkend over de landerijen en aan de achterzijde grenst dit perceel aan de ... Bevelandse Beek welke het nabij gelegen natuurgebied het Leudal doorkruist. Kortom, genieten van de rust op een zeer fraaie woonstekje met een erg mooie tuin welke uitnodigt om heerlijk in te vertoeven.

Indeling:

BEGANE GROND: hal/entree gelegen aan de rechterzijde van de voorgevel met hier de meterkast en tochtdeur. De entree loopt door naar de met recht grote hal. Deze is erg hoog en licht (dankzijde vide met dakvenster) en is uitgevoerd met een plavuizenvloer en schoon metselwerk. Verder treft men hier een trapopgang naar de verdieping, een garderobekast en toilet alsmede toegang tot de badkamer, keuken, woonkamer en de hoofdslaapkamer op de begane grond. De slaapkamer is ruim van opzet (4.00 x 4,58 meter) en is voorzien van een pvc-vloer (2015) en een wastafel. De vernieuwde badkamer (ca. 2010) is geheel betegeld en voorzien van een ligbad, inloop douche, wastafel, wand closet (AquaClean douche wc-zitting met onderdouche).

Via de achterom (buiten) komt men als eerste in de bijkeuken waar de witgoedaansluitingen zijn, de cv-ketel (ca. 2012) staat opgesteld en een klein keukenblokje aanwezig is. Hierna komt men uit in de woonkeuken. Deze is enkele jaren gelegen gerenoveerd (ca. 2013) met een keramische tegelvloer en een inbouwkeuken in wandopstelling met voldoende apparatuur alsmede een eiland (spoeleiland en vaatwasser) waaraan de keukentafel is gesitueerd. Tevens is er nog een praktische muurkast aanwezig. Deze keuken heeft uitzicht over het zijperceel en de achtertuin.
Via de keuken als ook de hal is de woonkamer bereikbaar, welke in 2012 is voorzien van gestucte wand- en plafondafwerking. Deze woon-/eetkamer heeft een fraaie plavuizenvloer, een in 2012 geplaatste sfeervolle gashaard en de houten ramen zijn voorzien van HR glas en rolluiken.
Verder is er een inpandige berging aanwezig welke via de buiten (achterzijde van de woning) te bereiken is. Deze berging met pvc-vloer (2015) heeft nog een inloop-/provisiekast. (De voormalige oliestook is in het verleden gesaneerd en verwijderd en het KIWA-certificaat is aanwezig).
VERDIEPING: via de trapopgang in de hal (met dakvenster voor extra lichttoetreding) en ruime vide (met dakvenster voor extra lichttoetreding) te bereiken overloop met schoonmetselwerkwanden, inbouwkast, separaat half betegeld toilet, 3 slaapkamers en een berging/zolderkamer. De slaapkamers zijn uitgevoerd met vinylzeil vloeren, gipsplaten plafond, inbouwkasten, wastafels en 1 slaapkamer heeft een dakvenster.

BERGZOLDER: via een mangat in het toilet (naast de trapopgang) te bereiken bergzolder/vliering.

BUITENGEDEELTE: het perceel heeft geen voortuin doch grens aan de openbare semi doodlopende weg. Deze weg loopt over in een bospad. Het perceel is te bereiken via een ruime kiezel oprit welke doorloopt, als achterom, naar de vrijstaande dubbele garage. Deze achterom is afsluitbaar via een smeedijzeren poort. Een betontegel terras en kleine stoeprand leidt u naar de achterdeur en de inpandige berging. Ter hoogte van deze berging is aan de garage een elektrisch bedienbaar zonneluifel aangebracht (2014).
De siertuin zelf is zeer fraai aangelegd met gazon, plantenborders en een houten tuinhuis/prieel (ca. 6 jaar oud). Tevens is er een dubbele in spouw gemetselde garage met aangebouwde houten tuinberging aanwezig. Deze garage heeft een dubbele stalen kantelpoort en het dak is vervaardigd van geïsoleerde dakplaten. De tuinberging/schuur (welke ca 8 jaar oud is) is aan de achterzijde van de garage gelegen. Het gehele perceel is omheind met hekwerk (Mols 2015: poort, vooraanzicht en een gedeelte van de linker zijkant), draadhekwerk, beukenhaag en het woning scheidende erf is met houten schutten afgezet (2011). Tenslotte kan vermeld worden dat het woonperceel een eigen waterput heeft en het agrarisch perceel aan de voorzijde van de woning een eigen waterput heeft.

BIJZONDERHEDEN:
* Karakteristieke bouwstijl;
* Ruim perceel met zeer fraaie tuin en zeer mooie rustige ligging na bij bosgebied;
* Levensloopbestendig: slaapkamer en badkamer op de begane grond gelegen;
* Deels HR glas en geheel voorzien van rolluiken, spouwmuurisolatie (1978) en deels plafond isolatie;
* Recente keuken (ca. 2013);
* Recente badkamer (ca. 2010);
* Separate dubbele garage (8 x 6 meter) en tuinberging;
* Het perceel (nr 3217) heeft een woonbestemming en de percelen aan de overzijde van de weg hebben een agrarische bestemming;
* De vernieuwde riolering (PVC) loopt rechtstreeks naar het gemeentelijk riool;
* Het dakbeschot is asbestverdacht en het pannendak is reeds op leeftijd. De goot aan de achterzijde van de woning is ca. 5 jaar geleden vervangen;
* De huidige gebruiker van het agrarisch perceel heeft aangegeven dit over te willen kopen;
* Het perceel is in samenwerking met de gemeente Leudal in 2011 gesaneerd. De voormalig aanwezige zinkassen/terreinverharding zijn geheel verwijderd.

ROGGEL EN OMGEVING
Roggel is een zelfvoorzienend dorp met een gezellige kern en is onderdeel van de gemeente Leudal met als hoofdkern Heythuysen. Leudal is een uitgestrekte plattelandsgemeente met ruim 36.700 inwoners, gelegen in de stedendriehoek Roermond-Venlo-Weert en staat bekend om haar grote uitgestrekte natuurgebieden met vele wandel-, fiets en mountainbike routes en van het 5 sterren recreatiepark De Leistert en Buitenhof. Het dorp heeft een BMV (brede maatschappelijke voorziening) met hierin onder andere een basisschool met aangrenzend verenigingsgebouw met sportzaal, een medisch centrum en een bloeiend verenigingsleven.

Lees meer Verberg