Fraaie te renoveren woonboerderij gelegen in het buitengebied van Neer.

Verkocht Neer Rieterweg 2
TE KOOP BIJ INSCHRIJVING.
- richtprijs: bieden van af: 300.000,-kk
- einde inschrijftermijn: maandag 27 juli 2020.

Ben je op zoek naar een grote woning met veel ruimte en veel mogelijkheden om je eigen droom woning te creëren, dan is deze woonboerderij zeker jouw aandacht waard!
In het buitengebied van Neer in een agrarische omgeving is deze woonboerderij gelegen welke oorspronkelijk omstreeks 1938-39 door de ouders van de huidige eigenaar gebouwd is. De huidige eigenaar heeft de woning in 1985 gekocht en door de jaren heen geringe zaken aan de woning gewijzigd, waardoor de woning nog grotendeels authentiek is gebleven.
De woonboerderij behoeft "modernisatie" maar biedt ook vele mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld aan huis gebonden beroep, ruimte vragende hobby's of gewoon heerlijk ruim wonen!

LIGGING:
De woning ligt in het buitengebied van Neer, op ca. 3 km afstand van de gezellige dorpskern van Neer met diverse winkels, school, supermarkt en horecagelegenheden. Neer heeft een uitermate centrale ligging in Midden-Limburg: ... omliggende kernen en steden als Eindhoven, Venlo, Roermond en Weert zijn per auto in korte tijd – én gemakkelijk – bereikbaar.

Indeling:

BEGANE GROND: Via de voorzijde van de woning (kopgevel) komt u via de entree uit in de ontvangsthal. Deze ruimte, met vinylvloer en behangen wandafwerking heeft een trapopgang naar de verdieping, meterkast en geeft verder toegang tot de aan de voorzijde gelegen (kleine) woonkamer en centrale keuken. De woonkamer heeft een oppervlakte van en is uitgevoerd met een houten vloer met vloerbedekking, behangen wandafwerking en een natuurstenen schouw.
De centraal gelegen ruime eetkeuken is uitgevoerd met een eenvoudige rechte keukenblok zonder inbouwapparatuur en heeft een originele schouw. Via de keuken zijn de kelder, slaapkamer op de begane grond en het achterhuis bereikbaar. De aan de voorzijde van de woning gelegen hoofdslaapkamer heeft een groot raam, rolluiken, vinylvloer, originele schouw en behangen wandafwerking.
SOUTERRAIN: de provisiekelder is via de keuken bereikbaar.

Achterhuis: in de zij-gedeelte van de woning kunt u via een portaal de badkamer, toilet, eetkamer, bijkeuken, berging en garage/inpandige schuur bereiken. Het sanitair is in de jaren 70 in basis gerealiseerd doch enkele jaren geleden aangepast naar de huidige behoefte. De voormalige koeienstal is in 1972 verbouwd tot de huidige eetkamer. Deze kamer met vloerbedekking en vinyl behang ademt nostalgie.
Het portaal komt uit in de bijkeuken. Deze bijkeuken heeft een met betonverf afgestreken vloer waar tevens de cv-ketel is opgesteld. Via de bijkeuken zijn de garage/schuur en de berging. De berging is in het laatste deel van de "zijbeuk" gelegen en heeft een eigen doorgang naar buiten.
De garage met poort en loopdeur is ruim van opzet. Hier kunt u tot in de nok van de woning kijken waar u de spanten van de woning kunt zien. Tevens is er een hoger gelegen bergruimte aanwezig. Deze ligt boven de eetkamer.

VERDIEPING: De verdieping telt een overloop en 3 slaapkamers. De slaapkamers zijn uitgevoerd met vinylzeil vloeren, behangen wandafwerking en twee van de 3 slaapkamers hebben een dakvenster. De mogelijkheid bestaat om vanuit een van deze kamers een doorgang te creëren naar de bergzolder/achterhuis, waar dan eventueel meerdere slaapkamers en/of badkamer gerealiseerd kunnen worden.

BUITENGEDEELTE: Het buitenterrein is sober van opzet en heeft een kiezelpad naar de achterzijde van de woning, een parkeerplaats aan de voorzijde, voor en zij tuin met diverse volwassen planten en planten borders en een achterterrein waar tevens een oude kippen schuur is gelegen (12 x 3 meter).

BIJZONDERHEDEN:
- Grote inhoud: ca. 1050 m3;
- Fijn perceeloppervlakte van 2555 m2, welke verder geheel vrij gelegen is;
- Gelegen in een agrarische omgeving nabij een koeien bedrijf;
- Aangesloten op gemeentelijk hoge druk riool via de nog aanwezige septic/giertank. De rioolput in het onderhavige perceel gelegen welke juridisch door middel van een Belemmeringenwet Privaatrecht is gelegaliseerd.
- Hoogstwaarschijnlijk asbesthoudende materialen toegepast (beschot woning en golfplaten dak van de kippenschuur);
- Het recht van gebruik en bewoning genoemd in de eigendomsakte alsmede kadastrale bescheiden is komen te vervallen;
- In het verleden is een olie tank aanwezig geweest welke in de jaren 80 is verwijderd;
- De voormalige koeienstal is in de jaren 70 verbouwd tot eetkamer;
- Optrekkend vocht op enkele plekken t.p.v. de begane grond waargenomen;
- De ramen zijn grotendeels voorzien van kunststof ramen met isolerende beglazing ca. 1993;
- Recente cv-ketel (ca. 2012);
- Kortom een mooie locatie en prima uitgangspunten voor het realiseren van uw droomwoning!
Lees meer Verberg