Op een bijzondere en mooie locatie gelegen halfvrijstaande woonboerderij met een prachtige tuin op een ruim perceel van maar liefst 1320 m2.

Verkocht Horn Beurik 6 a
Deze op een unieke locatie, nabij natuur en uitvalswegen gelegen halfvrijstaande woonboerderij heeft een inpandige garage en een perceeloppervlakte van maar liefst 1320 m2. Aan de voorzijde heeft deze woning uitzicht over de uiterwaarden van de Maas en de achterzijde een fraai aangelegde tuin met grote kas voor het kweken van uw eigen verse groente en fruit. Dit mag zeker gezien worden! Deze bijzondere en interessante woning verdient een opwaardering naar de huidige maatstaven van deze tijd. Stapsgewijs moderniseren of ingrijpend aanpakken. Mooi wordt het, hoe dan ook, zeker!

indeling:
BEGANE GROND:
U betreedt de woning via de voorzijde via een vernieuwde stoep met hier een grootse hal/entree met lichte tegelvloer (1994) en veel schoon metselwerk. In de hal is een gemetselde garderobenis, meterkast en half betegeld toilet met duoblok closet en een fonteintje. Prachtige houten open trapopgang naar de 1e verdieping met hier een hoge vide.
Toegang tot de woonkamer. De rechte woonkamer kenmerkt zich door de robuuste open haard en ... de fraaie houten vloer.
De gesloten keuken met pvc vloer is uitgevoerd met een keukenblok (1993) in rechte opstelling met boven- en onderkasten, lades, betegelde achterwand en granieten aanrechtblad. Verder heeft de keuken een 4-pits gaskookplaat, afwasbak, koelkast, combi magnetron en een vaatwasser. Met twee ingebouwde muurkasten in de keuken heeft u nooit gebrek aan opbergruimte. Tevens is er voldoende ruimte voor het plaatsen van eettafel en is er een mooi uitzicht over de fraaie achtertuin.

Achterbouw/bijkeuken met witte tegelvloer en deels betegelde wanden is uitgevoerd met een klein keukenblok met onder- en bovenkasten en wasbak en hier ook de witgoedaansluitingen. Tevens is deze verwarmde ruimte voorzien van een ruime inbouwkasten is er toegang naar de inpandige garage en toegang naar het overdekt terras.
De ruime garage is o.a. uitgevoerd met een betonvloer, radiator en elektrisch bedienbare sectionaal poort.

1e VERDIEPING:
Via een hardhouten open trap is er toegang tot de 1e verdieping. De ruime overloop/vide geeft toegang tot 4 slaapkamers en een betegelde badkamer en een zolder/bergkamer met opstelling van de cv-ketel (Nefit Topline 2007). Twee van de 4 slaapkamers zijn voorzien van een dakkapel en alle slaapkamers hebben een laminaatvloer. De dakkapellen zijn uitgevoerd met nieuwe kunststof kozijnen met isolatieglas.
De grotendeels betegelde badkamer heeft een douchecabine met thermostaatkraan en wastafel met zeeppompje en spiegelkast, toilet met wandbeugels/sta op hulp.

BUITENGEDEELTE:
Omheinde tuin, een groen oase met een gazon., diverse plantenborders, flinke kas (2001) voor het kweken van uw eigen verse groenten en fruit, achter in de tuin nog een houten tuinhuis/berging. Aan de achterzijde van de woning is een mooie aluminium terrasoverkapping. Deze terrasoverkapping is voorzien van een elektrisch bedienbare zonnen screen.

BIJZONDERHEDEN:
- gelegen op perceel van 1320m2;
- begane grond is voorzien van elektrische rolluiken;
- terrasoverkapping met elektrisch bedienbare screens;
- inpandige garage;
- volledig voorzien van rolluiken;
- kunststof kozijnen en gerenoveerde dakkapellen (ca. 1989 en 2011);
- cv-ketel Nefit Topline (2007);
- deel van de openbare weg ligt op grond van deze woning;
- Gelegen op de rand van het Maasdal en het winterbed/water bergend gebied van de rivier de Maas.

LOCATIE:
Gelegen in het winterbed van de Maas aan de rand van de bebouwde kom van Horn. De bereikbaarheid van Horn is perfect te noemen; zeer centraal ten opzichte van Roermond (enkele autominuten) en ook Weert is op korte afstand gelegen. Tevens heeft Horn een snelle aansluiting naar de A2 (Eindhoven-Maastricht) en de A73 (Nijmegen).

HISTORIE: (eigenaar verteld)
.."Het woonhuis is de helft van een boerderij die gebouwd is tegen het einde van de 19e eeuw. Voor de bouw zijn de stenen indertijd gebakken in twee grote veldovens achter de huidige woningen, waarbij een gedeelte van het Maas-talud is afgegraven voor de klei die daarvoor nodig was. Deze veldovens hebben ook de stenen geleverd voor een aantal andere monumentale boerderijen in het Leudal. De ligging van de boerderij op de rand van het Maasdal was ideaal, tussen de vruchtbare kleigrond in het Maasdal en de hogere en drogere zandgronden, net langs de bocht van een oeroude Maasmeander die nog duidelijk in het landschap te herkennen is. Het kasteel van Horn ligt precies in de andere Maasmeander bocht die het dorp Horn aan drie kanten omgeeft. Hoewel het oorspronkelijke Maas-talud is afgegraven is het nog steeds goed herkenbaar op de perceelgrens. Helemaal achter in de tuin is het nieuwe en steilere talud, met een hoogteverschil van zo’n 2-3 meter, met bovenop een mooi uitzicht over de siertuin. Een tuin met veel reliëf. In de 2e wereldoorlog was in het talud een schuilkelder uitgegraven waar nu het tuinhuis staat. Een veldweg, de huidige Beurik, liep indertijd over het erf van de boerderij en kruiste een veldweg die naar de Weerd liep.
De schuur en een gedeelte van de stallen van de oorspronkelijke boerderij zijn in 1969 omgebouwd tot woonhuis. Mijn vader had in zijn jeugd, net voor de 2e wereldoorlog, zelf nog op deze boerderij meegeholpen. Daardoor kon hij het perceel van de boerenfamilie indertijd voor een goed prijsje overnemen. Binnen de oude muren ("steens" gemetseld) zijn nieuwe muren opgetrokken waardoor deze nu bijzonder dik zijn, met brede vensterbanken in de ramen. Koel in de zomer. De grote schuurpoort is dichtgemetseld met stenen die afkomstig waren van een kleine stal die tegenover de boerderij lag. Middenin de voormalige schuurpoort is nu de voordeur met toegang naar de open ontvangsthal, waar vroeder “d’n din” (de dorsvloer) was. Achterom op de hoek van het huis is nog goed te zien hoe vroeger de schoffel geslepen werd tegen de muurstenen".
Lees meer Verberg