Hoekwoning met appartement gelegen in een doodlopende rustige straat met veel groen doch in de kern van Heel op een kavel van maar liefst 8.746 m2!.

Verkocht Heel Dorpsstraat 11 9
Dorpsstraat 9 en Dorpsstraat 11: Op een bijzondere plek aan een doodlopende weg met de achterzijde een bosgebied en het Sleydal, ligt deze ruime half vrijstaande boerderijwoning met boven woning/appartement. Deze bijzondere ligging zowel aan de rand van het dorp als op loopafstand van de voorzieningen. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1930, maar in de loop der jaren door de huidige bewoners verbouwd. De inhoud bedraagt circa 1576 m3 en het totale perceeloppervlak meet 5.456 m2.

indeling:

SOUTERRAIN: via de hal te bereiken originele kelder. Deze gewelfde kelder bestaat uit twee gedeeltes en is gelegen onder de woonkamer alsmede de hal/entree van de woning. Oppervlakte ca. 31m2!

BEGANE GROND: De ontvangsthal met een mooie authentieke plavuizen/tegelvloer geeft toegang tot de voorkamer, trapopgang, kelder, woon/-zitkamer en de eetkamer/keuken. Hier zijn tevens de meterkast met gas- en elektriciteitsmeter te vinden. De voorkamer, aan de straatkant gelegen, is een fraaie en gezellige kamer met gemetselde schouw en houten vloer ... vervaardigd van brede planken. De wanden zijn strak gestuct en in het oog springend zijn het mooie houten plafond en de brede muren.
De aan de achterzijde van de woning gelegen Living/zit-/woonkamer heeft eveneens een fraaie houten vloer alsmede een natuursteenvloer. Deze ruimte is eveneens voorzien van strak stucwerk en deed voormalig dienst als extra slaapkamer.

Aan de linkerzijde van de hal is de eetkamer gelegen. Deze ruimte kenmerkt zich door een hoger gelegen houten bordesvloer. De vloer van de eetkamer is een mooie figuurtegelvloer en ook hier zijn de wanden en plafond geheel voorzien van stucwerk.
Via deze eetkamer kunt u naar de aan de voorzijde van de woning gelegen gesloten keuken. Deze ruimte geeft tevens toegang tot de inpandige en voormalige schuur. De keuken is uitgevoerd met een rechte inbouwkeuken welke is uitgevoerd met een elektrische oven en gaskookplaat. Tevens is hier een tweede keuken wandmeubel aanwezig eveneens met een zelfde natuurstenen werkblad. De vloer van de keuken is belegd met een licht grijze tegel.

Het achterhuis van de woning is de voormalige werkplaats en heeft een toilet, badkamer en ruime bijkeuken/berging. De betonvloer is gecoat en de wanden zijn gewit. Hier staat een tweede "greep loze" keukenblok alsmede witgoedaansluitingen, opstelling diepvries en een grote authentieke wastafel met granito wasbak.
De inpandige badkamer heeft een herkenbare jaren 70 inrichting. Het toilet is geheel betegeld in een witte kleurstelling en is voorzien van zowel een duoblok closet als een bidet en een fonteintje.
Achter de werkplaats is een tweede inpandige voormalige werkplaats gelegen. Deze doet dienst als opslagruimte en heeft eveneens een eigen toiletruimte met wandcloset en eigen witgoed aansluitingen.


VERDIEPING: Via de vaste trap in de hal/entree te bereiken overloop met muurkast geeft toegang tot 3 slaapkamers en een badkamer. De grote slaap-/hobbykamer aan de rechterzijde is uitgevoerd met een houten schroten plafondafwerking met dakkapel. Aan de voorzijde van deze kamer ligt een iets lager gelegen zolderruimte. De badkamer is deels betegeld en voorzien van een douche, toilet en vaste wastafel.
De ruimte tussen de verdieping van deze woning en het op deze verdieping gelegen appartement wordt ingevuld door een cv-ruimte en een iets lager gelegen portaal/overloop. Via deze overloop is er tevens toegang tot het naast gelegen appartement.

BUITENGEDEELTE: De woning heeft een kleine voortuin met een toegang tot de voordeur. Aan de linker zijkant grenst de woning aan de oprit met hier een eigen voordeur/entree van het appartement. De oprit doet dienst als toegang tot de schuur alsmede achterom voor de woning. Aan de achterzijde van de woning bevindt zicht een groot terras gemaakt van beton tegels. Verder wordt het terrein gekenmerkt door een verharding naar de achterzijde van de schuur, gazon/begroeiing en een volwassen boomopstand. Het perceel grenst helemaal aan het Sleydal, het bosgedeelte heeft de bestemming Natuur.
NB: de buren op nummer 11a hebben een erfdienstbaarheid op een klein deel van het perceel 5020 als toegang tot hun achterpad. Gemeente: belemmeringenwet privaatrecht (persleiding).

SCHUUR/LOODS: Deze grote in spouw gemetselde schuur met asbestvrije golfplaten gedekt heeft een oppervlakte van ca. 360m2. De schuur is bereikbaar via een oprit met aan de voorzijde een openslaande houten poort en aan de rechter achterzijde twee dubbele toegangspoorten. De schuur is ingedeeld in twee grote compartimenten en heeft verder nog een inpandige berging. De vloer is grotendeels bevloerd met betontegels welke op zand zijn gelegd.

In 2006 gerealiseerde BOVENWONING/APPARTEMENT: Het appartement heeft een eigen entree aan de linkerzijde van het gebouw. Vanuit een ontvangsthal met bergruimte is er een trapopgang naar de bovenwoning. Dit appartement bestaat uit entree op de begane grond, een ruime living met open keuken, overloop, 2 slaapkamers, separaat toilet en een badkamer.

Ruime en lichte living met zij ramen, twee grote dakvensters en een loopdeur naar de (nood)uitgang. De wanden en plafond zijn gestuct en de vloer is voorzien van vinyl. De open keuken is eenvoudig ingericht met een recht keukenblok met enkele onderkasten, los fornuis en losse koelkast. De wanden van de keuken zijn uitgevoerd met een praktische witte wandtegel en de vloer van een moderne grijs gemêleerde vloertegel.
Geheel betegelde badkamer voorzien van een douche en wastafel. De ruimte is grotendeels betegeld en het plafond is voorzien van stucwerk. Separate toilet met wandcloset, bidet en fonteintje.
Lichte slaapkamer uitgevoerd met twee grote elektrisch bedienbare Velux dakvensters. De kleine slaapkamer is aan de voorzijde van de woning gelegen.

BIJZONDERHEDEN:
- Groot perceel nabij/in de kern van Heel;
- Gehele dak gerenoveerd in 1980;
- Appartement 2006 gerealiseerd;
- 2 jonge cv-ketels: mei 2018;
- Diverse kunststof kozijnen 2011;
- Stucwerk woonhuis: 2013;
- Schilder werkzaamheden: 2018/9;
- Schuur/loods: ca. 9 x 40 meter.
- Dakplaten schuur/loods zijn asbestvrij.LIGGING:
Heel is een dorp met veel pluspunten. Het beschikt over veel voorzieningen in de vorm van diverse winkel s en het heeft een gezellig kern met cafeetjes en terrasjes. Daarnaast ligt het tussen het water en het bos, ideaal voor de natuurliefhebber. De A2 richting Eindhoven en Maastricht is binnen enkele autominuten bereikbaar, net zoals Roermond.
Lees meer Verberg