Vrijstaande woning op bijna 1000 m2 perceel.

Verkocht Baexem Dorpstraat 72
Zeer centraal in het kerkdorp Baexem gelegen ruime vrijstaande woning met aanbouwen, 4 slaapkamers, serre/tuinkamer, inpandig bereikbare garage en diepe tuin. De woning is in de basis prima maar behoeft mogelijk gezien de leeftijd van de woning renovatie en modernisering.

Indeling

SOUTERRAIN:
via de hal te bereiken praktische en ruime provisiekelder. Deze bestaat uit 2 delen, is relatief hoog en heeft een oppervlakte van ca. 16 m2. Tevens staat hier de Nefit HR combi cv-ketel opgesteld en is er toegang tot de kruipruimte onder de woonkamer.

BEGANE GROND:
De hal met mooie originele trapopgang naar de verdieping, meterkast (met stoppengroepen en slimme meters), gardekast en toilet is voorzien van een originele tegelvloer en geeft toegang tot de woonkamer, kelder en keuken. De gezellige woonkamer is met laminaatvloer uitgevoerd en voorzien van een gemetselde schouw. De ramen van de voorgevel, zijgevel en slaapkamers op de verdieping zijn van kunststof en voorzien van isolerende beglazing. Aan de achterzijde van de ... woonkamer is er een toegang tot een in 1975 aangebouwde tuinkamer/serre. Deze is uitgevoerd met een plavuizenvloer doch aangegeven moet worden dat het dak (golfplaat) van deze serre lekt.

De gesloten keuken is grotendeels betegeld, heeft een vloerzeil en heeft een eenvoudig doch nette keukenblok in rechte opstelling. Het keukenblok is uitgevoerd met een granieten werkblad en enkele inbouwapparaten zoals een keramische kookplaat, afzuigkap en een elektrisch fornuis. Verder is er voldoende plek voor een keukentafel en enkele kasten.

Vanuit de keuken is aanbouw bereikbaar. Deze ruime achterbouw met plat dak heeft een bijkeuken/portaal functie en geeft hierdoor toegang aan de serre/tuinkamer, garage en achterom/oprit (deze deur zit dicht). De aanbouw heeft verder een douchekamer en de aansluitingen van het witgoed. In de originele douchekamer is relatief recent een nieuwe dichte kunststof douchecabine met thermostaatkraan geplaatst.

EERSTE VERDIEPING:
De overloop op de verdieping geeft toegang tot 4 slaapkamers waarvan 3 kamers zijn uitgevoerd met een wastafel. Tevens heeft de slaapkamer aan de voorzijde toegang tot het balkon.

TWEEDE VERDIEPING:
De zolder, bestaande uit 2 delen en voorzien van een betonnen vloer, is bereikbaar middels een vlizotrap. Deze verdieping is eventueel te verbouwen tot woonruimte met bijvoorbeeld een vaste trap en dakkapel.

GARAGE:
De achter de aanbouw gelegen aangebouwde originele garage is inpandig bereikbaar en heeft een zadeldak en is gedekt met dakpannen. Deze halfsteens garage is uitgevoerd met een houten garagepoort, 2 houten kozijnen met enkel glas en heeft een praktische kleine houten vliering.BUITENGEDEELTE:
De erg lange oprit met tegels en grind geeft parkeermogelijkheid voor zeker 3 auto's. Tevens biedt de Dorpstaat openbare parkeergelegenheid. Een nette voortuin is uitgevoerd met een onderhoudsarm kuststof gazon en enkele plantenborders. De fraaie grote achtertuin is erg diep (tot aan de Gildelaan) en is voorzien van een gazon met voormalige moestuin, plantenborders en biedt veel privacy.

ALGEMEEN:
* De woning is traditioneel van bouwaard en constructie. De buitenmuren zijn opgetrokken uit steen en voorzien van spouwmuren. Diverse ramen zijn van kunststof (2000) en voorzien van isolerende beglazing. De overige ramen zijn van hout voorzien van enkele en dubbele beglazing. Het zadeldak met houten dakbeschot is niet geïsoleerd en gedekt met pannen. De aanbouw (ca. 1966) aan de achterzijde heeft een plat dakconstructie. De tuinkamer/serre is in ca. 1975 aangebouwd.
* De garage is gebouwd van (enkel) steen. Het zadeldak is beschoten en gedekt met dakpannen.
* Nutsvoorzieningen: alle nutsvoorzieningen aanwezig.
* Isolatie: deels dubbele beglazing (2000);
* Centrale verwarming: via gasgestookte combi cv-ketel (2007) opgesteld in de kelder.
* Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Woonkernen Leudal 2017’ van de gemeente Leudal. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object de bestemming ‘Wonen’;
* De woning is in de basis prima maar behoeft renovatie en modernisering.

LIGGING:
De woning is gelegen aan de hoofdader van Baexem, een kerkdorp in Midden-Limburg. Baexem heeft een kleine kern die volledig voorziet in de eerste levensbehoeften. Een slager, bakker, supermarkt, peuterspeelzaal en basisschool zijn allen op loopafstand te bereiken. Voor een wat ruimer winkelaanbod zoals mode- en schoenenzaken, is het dorp Heythuysen, gelegen op circa 4 km afstand, de meest aangewezen plaats. Daarnaast ligt Baexem aan de provinciale weg N280 die de steden Roermond en Weert met elkaar verbindt. Hierdoor ligt Baexem centraal ten opzichte van werkgelegenheid en onderwijs. Steden zoals Eindhoven en Maastricht zijn in maximaal 1 uur te bereiken.
Baexem behoort tot de plattelandsgemeente Leudal, die per 1 januari 2007 is ontstaan na een fusie van de 4 gemeenten: Haelen, Heythuysen, Hunsel en Roggel & Neer. Hierdoor omvat de nieuwe gemeente Leudal maar liefst 16 kernen. Daarnaast liggen in deze "Tuin van Limburg" enkele unieke natuurgebieden, zoals Exaten, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied.
Lees meer Verberg