Vrijstaand woonhuis met aanbouw, garage, terrasoverkapping, berging, ondergrond erf en tuin.

Verkocht Baexem Nieuwstraat 1 a
Aan de rand van Baexem gelegen vrijstaande woning met 4 slaapkamers, serre, inpandig bereikbare garage, berging en tuin. De woning is in de basis prima maar behoeft renovatie en modernisering.

Indeling

SOUTERRAIN:
via de hal te bereiken provisiekelder.

BEGANE GROND:
De hal met getoogde voordeur meterkast, garderobenis en toilet (beide met een getoogd voorgevel raampje) is voorzien van vloerbedekking geeft toegang tot de woonkamer, kelder en keuken. De gezellige woonkamer met houten vloer v.v. vloerbedekking heeft een bloemkozijn (voorgevel), muurkast en een gemetselde schouw. Aan de achterzij is er een toegang tot de kleine tuinkamer/serre welke is uitgevoerd met een tegelvloer.
De gesloten keuken is half betegeld, heeft een gele vloertegel en heeft een eenvoudig keukenblok in rechte opstelling. Er voldoende plek voor een keukentafel en enkele kasten. Tevens is er een (gehuurde) warmwaterboiler.
Vanuit de keuken is aanbouw (1966) bereikbaar. Deze ruime achterbouw heeft een bijkeuken/portaal functie en geeft hierdoor ... toegang aan de serre/tuinkamer, inpandig bereikbare garage en achterom/oprit. De aanbouw is iets lager gelegen en heeft een bruine tegelvloer en witgoed aansluiting.

EERSTE VERDIEPING:
De overloop op de verdieping geeft toegang tot 4 slaapkamers waarvan 2 met muurkasten. Tevens bevindt zich op de eerste verdieping de badkamer. Deze eenvoudige doch nette badkamer is geheel betegeld en voorzien van een douche en een wastafel.

TWEEDE VERDIEPING:
De zolder is bereikbaar middels een vlizotrap.

GARAGE:
Vrijstaande garage gebouwd van steen. Het zadeldak is beschoten (Eterniet) en gedekt met dakpannen. Aansluitend is nog een berging (ketelhuis) gelegen. In deze berging is de cv-ketel opgesteld (Radson 2004).

BUITENGEDEELTE:
De fraaie ruime tuin is voorzien van een gazon, een terras met terrasoverkapping (begin jaren 2000) en borders en biedt veel privacy.

ALGEMEEN:
- De woning is traditioneel van bouwaard en constructie. De buitenmuren zijn opgetrokken uit steen en voorzien van spouwmuren. Het zadeldak is niet geïsoleerd en gedekt met pannen (keramische pannen 1996). De aanbouw (ca. 1966) aan de achterzijde heeft een plat dakconstructie. Het woonhuis heeft houten kozijnen met deels dubbele beglazing. De verdiepingsvloeren zijn van hout.
- De garage is gebouwd van (enkel) steen. Het zadeldak is beschoten en gedekt met dakpannen. De berging idem doch voorzien van spouwmuren.
- Nutsvoorzieningen: alle nutsvoorzieningen aanwezig. T.v.-aansluiting middels glasvezel.
- Isolatie: deels dubbele beglazing, muur isolatie (jaren 80).
- Centrale verwarming: via gasgestookte cv-ketel uit 2004 (Radson) opgesteld in de berging achter de garage. Warm watervoorziening: middels een gehuurde in de keuken opgestelde boiler;
- Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Woonkernen Leudal 2017’ van de gemeente Leudal. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object de bestemming ‘Wonen’;
- De woning is in de basis prima maar behoeft renovatie en modernisering.

LIGGING:
De woning is gelegen in een woonwijk van Baexem, een kerkdorp in Midden-Limburg. Baexem heeft een kleine kern die volledig voorziet in de eerste levensbehoeften. Een slager, bakker, supermarkt, peuterspeelzaal en basisschool zijn allen op loopafstand te bereiken. Voor een wat ruimer winkelaanbod zoals mode- en schoenenzaken, is het dorp Heythuysen, gelegen op circa 4 km afstand, de meest aangewezen plaats. Daarnaast ligt Baexem aan de provinciale weg N280 die de steden Roermond en Weert met elkaar verbindt. Hierdoor ligt Baexem centraal ten opzichte van werkgelegenheid en onderwijs. Steden zoals Eindhoven en Maastricht zijn in maximaal 1 uur te bereiken.
Baexem behoort tot de plattelandsgemeente Leudal, die per 1 januari 2007 is ontstaan na een fusie van de 4 gemeenten: Haelen, Heythuysen, Hunsel en Roggel & Neer. Hierdoor omvat de nieuwe gemeente Leudal maar liefst 16 kernen. Daarnaast liggen in deze "Tuin van Limburg" enkele unieke natuurgebieden, zoals Exaten, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied.
Lees meer Verberg