Marquante monumentale villa met dubbele garage en een optioneel weideperceel.

Verkocht HAELEN Napoleonsweg 33
Charmante karakteristieke jaren 30 villa gelegen aan de verkeersluwe oude Napoleonsweg in Haelen. De vrijstaande villa is volledig voorzien van een lichte pleisterlaag en is gebouwd volgens de traditionele bouwstijl met invloeden van de " Nieuw historische stijl". Kortom een unieke woning met veel sfeer en karakter.
De villa heeft een aangebouwde dubbele garage en is gelegen op een groot perceel van maar liefst ca. 1355 m2 en biedt veel privacy.


INDELING:

SOUTERRAIN/KELDER:
Het souterrain is van binnen- en van buitenaf bereikbaar. Het heeft via de oprit een eigen toegang en wordt gebruikt als achteringang. Tevens geeft de werkplaats/hobbyruimte toegang tot de achtergelegen tuin. Het souterrain is geheel uitgevoerd met een doorlopende tegelvloer en is verdeeld in 6 ruimten, te weten: de gang/entree met trapopgang, een badkamer, een provisieruimte, een cv-ruimte, een hobby-/lounge-ruimte en een werkplaats-/hobbyruimte.
De cv-ruimte heeft eveneens de functie wasruimte en er staat een bureau opgesteld. De cv-ketel is een ... Nefit ketel met bouwjaar 2008 (huur).
De ruime badkamer is geheel betegeld en is uitgevoerd met een ligbad en een douchecabine. Een zijde van de badkamer voorzien van praktische kastenblok met werkblad, wastafel en spiegel.
Via de hobby ruimte- loungehoek is de achtergelegen werk-/hobbyruimte bereikbaar. Deze heeft toegang naar de tuin.

BEGANE GROND: De villa is bereikbaar middels een halfronde gemetselde trap met een plateau voor de voordeur. U komt binnen via de centraal gelegen L-vormige hal met originele voordeur en authentieke terrazzo vloer vanuit hier toegang tot de keuken, de woonkamer en toilet, verdieping en het souterrain.
De lichte doorzon woonkamer met mooie parketvloer en sfeervolle kachel en toegang tot het terras. In deze ruimte valt u direct de hoge plafonds op. In 2003 zijn de ramen vervangen door nieuwe hardhouten kozijnen met dubbelglas.

Gesloten keuken met veel lichtinval door dubbele raampartij met uitzicht over de tuin. De speels opgestelde en ingerichte keukenblok (2000) met een schouw met afzuigkap in hoekopstelling met hier een 4-pits gaskookplaat. De keuken is uitgevoerd met onderkastjes voorzien van een "houtlook" werkblad en boven de dubbele wasbak zijn er 2 extra bovenkastjes. De achterwand is deels betegeld en deels van stucwerk voorzien. In 2003 zijn de ramen vervangen door nieuwe hardhouten kozijnen met dubbel glas. De ruime keuken biedt voldoende ruimte om een eettafel te plaatsen. (Oppervlakte ca. 11 m2).

1E VERDIEPING:
Via de prachtige authentieke houten bordestrap bereikt u de 1e verdieping met L- vormige overloop. De overloop is aan twee zijden uitgevoerd met een wandkast en biedt toegang tot 3 volwaardige slaapkamers (oppervlakte: ca. 12.5, 12.4 en 11 m2). De vloeren zijn van kurk. In 2003 zijn de ramen van de slaapkamers vervangen door nieuwe hardhouten kozijnen met dubbelglas.ZOLDERVERDIEPING:
Via een mangat op de overloop is een deel van de vlierzolder bereikbaar voor opslag.

BUITENGEDEELTE:
Mooie grote tuin met gazon en fraai aangelegde plantenborders, vijver en diverse toegangen. Het terras is in 1986 gerealiseerd en heeft een prachtig uitzicht over de tuin. Het terras is vanuit de woonkamer bereikbaar en heeft toegang tot de tuin.

Ruime dubbele garage (1998), welke met betonplaten binnenwand en houten buitenwand is vervaardigd. Deze grote garage heeft een afmeting van 6.8 x 7.2 meter en is aan de achterzijde uitgevoerd met een handige loopdeur naar de tuin.
BIJZONDERHEDEN:
* Karakteristieke villa gebouwd volgens de traditionele bouwstijl "Nieuw historische stijl". Heeft een gemeentelijke monumentale status sinds 2013 vanwege authentieke details zoals bouwstijl, uitstraling en gevelaccenten.

* Hardhouten ramen met authentieke details en grotendeels dubbelglas;
* Geheel onderkelderd;
* Grotendeels voorzien van rolluiken;
* Groot terras uitkijkend over de mooie tuin;
* Groot perceel met veel privacy;
* Ruime dubbele garage;
* Gelegen aan oude Napoleonsweg, zowel in het buitengebied (gemeentelijk bebouwde kom), als op zeer korte afstand van ontsluitingswegen. N273 (Venlo - België), N279 ('s-Hertogenbosch/Helmond - Horn) en N280 (Roermond - Weert) als de snelweg A2.

* De kozijnen van alle leefruimten zijn in 2003 vervangen door hardhouten kozijnen met dubbelglas;

* De plafonds van de slaapkamers zijn vernieuwd en extra geïsoleerd;
* Alle vertrekken zijn voorzien van suskasten;
* Achter de woning is een perceel weidegrond gelegen welke optioneel kan worden aangekocht (1824m2).
Lees meer Verberg