Onder architectuur ontworpen vrijstaande villa gelegen in de kern van het kerkdorp Baexem.

Verkocht Baexem Dorpstraat 47
Bijzonder sfeervol en authentiek zijn de beste woorden, als we deze schitterende jaren '30 villa aanschouwen. Op een uitstekende zichtlocatie en nagenoeg midden in het centrum van Baexem gelegen, prachtige karakteristieke en bovenal stijlvolle villa.
Deze woning is in 1938 ontworpen en sinds 1965 in handen van de huidige eigenaar. De woning is in de jaren 30 rijkelijk bedeeld met authentieke details en de bouwkwaliteit is hoog en degelijk te noemen. Enkele voorbeelden hiervan zijn erker, "oeile de boeuf", bordestrap, en de over 2 verdiepingen doorlopende glas-in-loodramen.

Buiten de vele nog originele elementen en details heeft de huidige eigenaar in 2010 de woning voorzien van een nieuw pannendak met dakisolatie. Verder zijn nagenoeg alle originele kozijnen voorzien van isolatieglas en zijn de glas-in-lood ramen van nieuw lood voorzien en eveneens tussen dubbelglas gezet. In ca. 2015 is het sanitair (toilet begane grond en de badkamer op de verdieping) gemoderniseerd. Om de duurzaamheid verder up-to-date te maken zijn er in ... februari 2019 een 12-tal zonnepanelen geïnstalleerd.

BIJZONDERHEDEN:
* In 1938 gebouwd met stijlvolle elementen;
* De woning is geheel gemoderniseerd met behoud van de vele authentieke details;
* 12 zonnepanelen in 2019;
* Nieuwe meterkast (2017) met nieuwe kunststof bedradingen (met uitzondering van het gedeelte van de woonkamer en eet-/studeerkamer welke nog stoffenbedrading bevat);
* Nieuw pannendak met dakisolatie in 2010;
* Sanitair vernieuwd in 2015;
* isolatieglas (incl. glas-in-lood) in de originele ramen in ca. 1993;
* Diepe achtertuin;
* Fraaie authentieke bordestrap met vaste trap naar de 2e verdieping.

Ben jij ook zo benieuwd hoe bijzonder sfeervol dit huis is.. dan moet je Dorpstraat 47 te Baexem zeker een keer komen bekijken!.

LIGGING:
De woning ligt in het centrum van Baexem, in de dorpskern met diverse winkels, basisschool, supermarkt en horecagelegenheden.


Indeling:

BEGANE GROND:
Via de voortuin met oprit voor meerdere auto's, bereikt men de overdekte entree van de villa.
Een fraai gemetselde overdekte entree met mooie glas-in-lood details geeft toegang tot de hierachter liggende vestibule. Deze ontvangstruimte met brievenbus, meterkast (grotendeels gemoderniseerd), gemoderniseerd toilet en dubbele klapdeuren (tochtdeuren) naar centrale hal/gang.

HAL
De statige en ruime centrale hal/gang geeft toegang tot het trappenhuis met een zeer fraaie bordestrap, woonkamer, eetkamer, kelder en de keuken. De hal is afgewerkt met een mooie authentieke tegelvloer, wanden met stucwerk lambrisering en schroten plafond. De mooie glas-in-loodramen op de het bordes is van hieruit fraai zichtbaar.

WOONKAMER
De knusse woonkamer met erker is aan de voorzijde van de woning gelegen en is voorzien van een originele schouw (niet meer in gebruik daar de schoorsteen is verwijderd), origineel plafond welke is uitgevoerd met bewerkte zachtboardpanelen, originele plankenvloer waarover vloerbedekking is gelegen en dubbele schuifdeuren geven toegang tot de naastgelegen eet-/studeerkamer. De erker is uitgevoerd met dubbelglas en rolluiken alsmede het zeer fraai bewerkte glas-in-lood.

EET-/STUDEERKAMER
Eveneens aan de voorzijde van de woning gelegen eet-/studeerkamer de zelfde hoge plafond, vloer en wandafwerking. Deze ruimte heeft eveneens een doorgang naar de centrale hal.

KEUKEN
"Onder" de bordestrap door bereikt u de aan de achterzijde van de woning gelegen keuken. Deze keuken heeft een oppervlakte van ca. 10 m2. Een L-vormige keukenblok en een originele vaste kast vormen samen het interieur. Het keukenblok is gerealiseerd in de jaren 95 en in de keuken is plaats voor een keukentafel waar u fraai uitzicht over de achtertuin heeft.

BIJKEUKEN/BERGING
Vanuit de keuken is de praktische en ruime bijkeuken (met origineel houten plat dak) toegankelijk. Deze ruimte was vroeger het "kolenhok" waar dus de kolenketel stond en kolenopslag was. Deze zijn inmiddels verwijdert doch tot op dit moment is het verleden zichtbaar. De woning wordt verwarmd door een in 2016 geïnstalleerde HR gas- cv-ketel. Verder treft u hier een nog een loopdeur naar de achtertuin en een toegang naar de aanpandige garage.

GARAGE
Via de bijkeuken inpandig bereikbare doch aangebouwde garage met plat dak heeft twee rolpoorten, een aan de voorzijde naar de oprit en een aan de achterzijde. Verder is de betonvloer iets lager gelegen en is de garage voorzien van elektra.

EERSTE VERDIEPING:
Via de fraaie bordestrap met lambrisering omrand en zeer mooie glas-in-lood ramen, bereikt u de overloop. De overloop geeft toegang tot 3 ruime slaapkamers, een badkamer en een toegangsdeur tot het platte dak boven de berging (voormalig kolenhok). Deze ruimte leent zich dus uitermate indien men een uitbreiding van de woonruimte op de 1e verdieping wenst.

De overloop en alle slaapkamers zijn afgewerkt met vloerbedekking, behangen wandafwerking en schootjes plafonds. 1 slaapkamer is aan de linkerzijde van het bordes gelegen en de andere twee aan de rechter (straat) zijde. Een fraai detail is dat de tweede slaapkamer, zoals ook de eet-/studeerkamer een zijraam heeft welke een fraai uitzicht over de Dorpstraat biedt. Via de 3e slaapkamer is de badkamer-/ ensuite bereikbaar alsmede een ruime zolderberging. Deze is gelegen boven de overdekte entree, heeft een houten lager gelegen vloer en heeft een zo kenmerkend detail van de woning aanwezig: het ronde raam: de uile de boef.

BADKAMER
Via de overloop is tenslotte de recent vernieuwde en gemoderniseerde badkamer te bereiken. Deze is geheel betegeld en voorzien van een inloopdouche, wastafel en een wand closet. Deze badkamer is eveneens via de 3e slaapkamer te bereiken.

TWEEDE VERDIEPING:
Via de bordestrap is de zolderverdieping bereikbaar. Via overloop treft u hier 1 slaapkamer en een 1 zoldercompartiment welke wordt gebruikt als bergzolder. Van deze laatste ruimte is eveneens een slaapkamer te maken. De reeds aanwezige slaapkamer is aan de voorzijde gelegen en heeft een fraai dakkapel. Tevens is het originele houten plankenbeschot goed zichtbaar. Deze planken zijn aan de bovenzijde voorzien van isolatie.

SOUTERRAIN: De via de centrale hal te bereiken kelder is een diepe lange schacht van 11 m2. Deze praktische ruimte doet dienst als provisie ruimte en hier lopende de belangrijkste leidingen van de woning. Aan de achterzijde ventileert de kelder via een koekoek.

BUITENGEDEELTE:
zowel via de garage als via de beneden berging is de achtertuin bereikbaar. Deze is als het ware in twee delen verdeelt. Het gedeelte bij de woning is de siertuin met terras waar tevens een ingebouwd zwembad is gelegen. Verder maken volwassen beplanting het geheel af. Via een paadjes is het tweede deel van de tuin toegankelijk. Hier treft u de voormalige moestuin welke volledig met schuttingen is omheind. Dus veel privacy! In het verleden is een groot deel van de bij deze woning behorende grond verkocht ten behoeve van woningbouw. Op deze plekken zijn in de jaren 80 belende bungalows gebouwd. De huidige achterburen.

BAEXEM:
De woning is gelegen aan de hoofdader van Baexem, een kerkdorp in Midden-Limburg. Baexem heeft een kleine kern die volledig voorziet in de eerste levensbehoeften. Een slager, bakker, supermarkt, peuterspeelzaal en basisschool zijn allen op loopafstand te bereiken. Voor een wat ruimer winkelaanbod zoals mode- en schoenenzaken, is het dorp Heythuysen, gelegen op circa 4 km afstand, de meest aangewezen plaats. Daarnaast ligt Baexem aan de provinciale weg N280 die de steden Roermond en Weert met elkaar verbindt. Hierdoor ligt Baexem centraal ten opzichte van werkgelegenheid en onderwijs. Steden zoals Eindhoven en Maastricht zijn in maximaal 1 uur te bereiken.
Baexem behoort tot de plattelandsgemeente Leudal, die per 1 januari 2007 is ontstaan na een fusie van de 4 gemeenten: Haelen, Heythuysen, Hunsel en Roggel & Neer. Hierdoor omvat de nieuwe gemeente Leudal maar liefst 16 kernen. Daarnaast liggen in deze "Tuin van Limburg" enkele unieke natuurgebieden, zoals Exaten, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied.
Lees meer Verberg