In de historische oude kern van het Witte Stadje Thorn gelegen charmante woning met bijgebouw.

Verkocht Thorn Holstraat 13
Richtprijs: €259.000,- kk +

In de historische oude kern van dit bijzondere stadje aan een straat met kinderkopjes ligt deze charmante en karakteristieke woning. Deze fraaie witte woning verkeert nog nagenoeg geheel in oude authentieke stijl. Authentieke details zijn volop aanwezig en geven het pand een eigentijds karakter. Tevens heeft deze woning een achterom via een charmant burenpad. De woning beschikt over voldoende ruimte met o.a. een grote entree op de begane grond en vier slaapkamers op de verdiepingen. De tuin is lekker ruim en beschikt over een praktijkruimte/buitenverblijf.

Indeling:
BEGANE GROND: De woning wordt betreden via de voormalige schuurdeur. In deze poort is een voordeur gemaakt waardoor de entree een bijzondere uitstraling heeft gekregen. De voordeur leidt u naar een royale en hoge hal. De halvloer is met steentjes betegeld. Naast de voordeur bevindt zich achter een gordijn de groepen-/meterkast. De robuuste donker geschilderde trapopgang naar de verdieping is het eerste dat u op zal vallen. Onder de trap ... bevindt zich het toilet met daarnaast de buitendeur naar de tuin. Na een verhoging met kast- en witgoedruimte komt u uit in de keuken uit. Deze ruimte ( ca. 12 m2) wordt met name gekenmerkt door origineel stucwerk wandafwerking, plavuizen tegelvloer en een hoog plafond welke is afgewerkt met authentieke houten balken en er is genoeg ruimte om een hier een eethoekje te plaatsen.
Via de keuken is de woonkamer bereikbaar. De centraal opgestelde schouw en de fraaie plafond met veel detaillering en ornamenten maakt het geheel compleet. Over de originele houten vloer is een groot vloerkleed gelegd.

1e VERDIEPING: Via de royale overloop, afgewerkt met vide en jute vloerbedekking, heeft u toegang tot een slaapkamer en een royale tweede living. Deze living heeft eveneens een (gemetselde) schouw doch hierop is een fraaie potkachel aangesloten. De vloer is vervaardigd van mooie brede planken en de plafondbalken zitten fraai in het zicht. De slaapkamer is afgewerkt met jute vloerbedekking, heeft een oppervlakte van ca. 17 m2 en is voorzien van een vaste wastafel.


2e VERDIEPING: Via een vaste trap is ook de 2e en laatste verdieping bereikbaar. Hier komt u uit op een afsluitbare overloop met tochtdeur en doorlopende planken vloer. Op deze verdieping treft u 3 slaapkamers, een badkamer en een bergzolder van ca. 8 m². De slaapkamer ( ca. 8.8, 12.7 en 13.4 m2) zijn hoog en de twee grootste kamers zijn uitgevoerd met vaste kasten. De badkamer is voorzien van een ligbad, wastafel en is met grenen schroten afgewerkt. Via de badkamer is de bergzolder bereikbaar.

BUITENGEDEELTE: Via de royale hal/entree alsmede een burenpad is de tuin te bereiken. De achtertuin biedt veel privacy en is ingericht met verschillende borders en gazon. Deze is nog geheel naar eigen smaak in te richten.
In de tuin tegen de belendende woning staat een buitenverblijf welke lange tijd is gebruikt als hobby-/praktijkruimte. Dit fraai bouwwerk heeft een vaste trap naar de zolderverdieping. De totale oppervlakte van deze opstal met inpandige schuur, hobbyruimte en zolder is ca. 45 m2.

LIGGING: Thorn (Limburgs: Thoear) staat bekend als het `Witte Stadje´ vanwege zijn witte huisjes in de oude kern. Het door vele toeristen bezochte stadje heeft een rijke geschiedenis, die terug gaat tot het einde van de 10e eeuw. De kern van Thorn is beschermd stadsgezicht. Bezienswaardigheden zijn o.a. de met maaskeien geplaveide straatjes, de prachtige Abdijkerk en het gemeentemuseum Het Land van Thorn. Ook voor de natuurliefhebber heeft Thorn en omgeving van alles te bieden; wandelen, fietsen, of het maken van een rondvaart, het kan er allemaal.

De situering van dit woonhuis t.o.v. uitvalswegen is zondermeer gunstig. De autosnelweg A2 is op slechts enkele autominuten verwijderd; steden zoals Sittard, Maastricht, Eindhoven en Heerlen zijn snel te bereiken.

BIJZONDERHEDEN:
* Centrumlocatie in de historische kern (beschermd stadsgezicht);
* Op loopafstand van alle voorzieningen;
* Charmante en originele details;
* Dubbele woonkamer-/living (begane grond en verdieping);
* 4 slaapkamers;
* Kelder onder het pand: toegang via de kelder van de rechter buren;
* Burenpad : linkerzijde;
* Praktijkruimte/buitenverblijf;
* Tuin met veel privacy.

Lees meer Verberg