Stijlvol jaren '30 huis in het prachtige midden-Limburg.

Verkocht Roggel Groenstraat 14
De weledelgeleerde heer Crijns, hoofd van de school van Roggel in de jaren 30, gaf opdracht aan architect Rats om een vrijstaande woning te ontwerpen. Dat heeft geresulteerd in dit unieke herenhuis met heel veel karakter. Door de statige uitstraling werd het later de ambtswoning van de burgemeester. Opmerkelijk zijn de bouwkundige details en de materiaalkeuze uit de jaren ‘30. De sfeervolle woning is door de jaren heen continue gemoderniseerd en geheel aangepast aan de eisen van deze tijd, met behoud van de authentieke details zoals de gebrandschilderde glas-in-lood ramen, de hoge plafonds, de ensuite deuren en de originele indeling.
Recente renovaties hebben dit huis instap klaar gemaakt. De woning is goed geïsoleerd en in prima staat van onderhoud. Uitgerust met woonkamer en eetkamer gescheiden door authentieke ensuite deuren, nieuwe moderne keuken met kookeiland (vernieuwde indeling door een samenvoeging van de voormalige bijkeuken en keuken), kantoor, 4 slaapkamers en een luxe badkamer. Het karaktervolle huis is gelegen op ... een riant perceel met mooi aangelegde tuin met tuinhuis en veel privacy.


LIGGING
De woning ligt in Roggel, op loopafstand van de gezellige dorpskern met diverse winkels, school, supermarkt en horecagelegenheden, alsook op loopafstand van de bosrand.
Roggel heeft een uitermate centrale ligging in Midden-Limburg: omliggende kernen en steden als Eindhoven, Venlo, Roermond en Weert zijn per auto in korte tijd – én gemakkelijk – bereikbaar.
Roggel is een gezellig en goed bereikbaar dorp in de gemeente Leudal en staat bekend om o.a een groot 5 sterren recreatiepark (park de Leistert), de mooie natuurlijke omgeving (o.a. natuurpark Het Leudal) en de vele verenigingen. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u in Roggel terecht maar Roggel heeft ook een BMV (brede maatschappelijke voorziening) met hierin onder andere een basisschool en een medisch centrum, een aangrenzend verenigingsgebouw en sportzaal. Het dorp kent een bloeiend verenigingsleven en heeft de beschikking over tennisbanen, voetbalvelden, diverse zanggroepen en een harmonie. Kortom, voldoende ingrediënten voor heerlijk wonen in een prachtige omgeving.


ENKELE BIJZONDERHEDEN
• Het betreft hier een voormalige burgemeesterswoning uit 1935;
• De woning is geheel gemoderniseerd met behoud van de vele authentieke details;
• Grotendeels voorzien van dubbele- en HR beglazing, en met dak- en gevelisolatie en in woon- en slaapkamers voorzien van rolluiken.
• Centraal gelegen herenhuis met garage en zeer fraai aangelegde tuin met veel privacy;
• Nieuwe moderne keuken (2021) voorzien van een zeer mooi kookeiland en wandopstelling en de nieuwste apparatuur (indeling: samenvoeging van de voormalige bijkeuken en keuken);
• De woning is voorzien van een grote kelder bestaande uit 2 compartimenten;
• Prima onderhouden: onder andere: recente zinken randafwerking van de kopgevel en achtergevel, goten platte daken en dak controle.




Indeling:

BEGANE GROND
Via de voortuin met oprit, met parkeergelegenheid voor meerdere auto's, bereikt men de entree van het herenhuis. Let vooral op de getordeerde spitsboog bij de overdekte entree.
Vestibule met meterkast, daarin in 2008 geheel herziene elektra voorzieningen, fraai glas in loodraam met gebrandschilderde details en dubbele tochtdeur naar ontvangsthal en toegang tot de werkkamer. Op de vloer liggen nog de originele jaren ‘30 tegels.

STUDEERKAMER
Praktische werkkamer, gelegen aan de voorzijde van het huis, met glas in lood ramen met houten vloer en stucwerk wanden en -plafond.

HAL
De centrale hal geeft toegang tot de originele handgemaakte Pinewood bordestrap, garderobe, toilet, woon/eetkamer en de keuken. De hal is afgewerkt met de originele tegelvloer, stucwerk wanden en stucwerk plafond met boogzuil.

TOILET
De toiletruimte is half betegeld en voorzien van een fonteintje en glas in lood raampje.

WOONKAMER
De riante woonkamer is opgedeeld met authentieke ensuite deuren in een zitgedeelte aan de voorzijde en het eetgedeelte aan de achterzijde. Aan de voorzijde is er een fraaie erker en een open haard. De wanden alsmede de openhaarden in de zit-/ en eetkamer zijn recent voorzien van nieuw stucwerk.

Het eetgedeelte aan de achterzijde heeft een schouw en ensuite deuren welke toegang geven tot een knusse tuinkamer met openslaande tuindeuren naar het overdekte terras.
De kamers zijn afgewerkt met een originele houten vloer waarover recent nieuwe massief houten afwerk vloeren zijn gelegd. Verder hebben de ruimten nieuw stucwerk wand- en plafondafwerking met sierranden en gipsen ornamenten. Alle ramen zijn voorzien van HR-glas en de glas-in-lood bovenramen zijn recent voorzien van voorzetramen.

KEUKEN
Via een deur in de eetkamer alsmede vanuit de hal bereikt u de in 2021 geheel vernieuwde keuken. In 2021 is deze ruimte geheel opnieuw ingedeeld door een samenvoeging van de voormalige bijkeuken en toenmalige keuken, waarbij een zeer lichte en vooral ruime keuken is ontstaan met direct contact met en toegang tot de achtertuin. De eigentijdse keukeninrichting is door keuken en interieurbedrijf Gopa op maat gemaakt en uitgevoerd met een groot kookeiland met bar-functie en separate wandopstelling. Beide zijn uitgevoerd met een composiet werkblad en voorzien van modern apparatuur zoals een inductie kookplaat met geïntegreerde afzuigkap (merk: Bora) en stoomoven.

SOUTERAIN
Via een deur in de keuken krijgt u toegang tot de trap naar de provisiekelder. Deze is praktisch, ruim, droog en verdeeld in twee secties.

EERSTE VERDIEPING
Via de fraaie houten bordestrap in de hal bereikt u de overloop, op het bordes twee prachtige glas in loodramen. De overloop geeft toegang tot drie slaapkamers, een badkamer en de trapopgang naar de zolderverdieping. De overloop en alle slaapkamers zijn afgewerkt met nieuwe hoogwaardige multiplankvloeren, nieuw stucwerk wand- en plafondafwerking met plafondlijsten.





BADKAMER
In 2008 is hier een badkamer gecreëerd in een voormalige slaapkamer aan de achterkant.
Deze zeer luxe badkamer is uitgerust met een grote inloopdouche weggewerkt toilet, een ligbad met jacuzzi/whirlpool-functie, designradiator en brede wastafel met ingemetselde spiegel boven een maatwerk meubel. De badkamer is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming en betegelde wanden en een plafond met inbouwverlichting. Een buitendeur met HR++ glas biedt toegang tot het platte dak van de uitbouw en biedt een mooi uitzicht op de achtertuin.

SLAAPKAMER 1
Deze ruim opgezette (ouder)slaapkamer is aan de zijkant van de woning gelegen en beschikt over een zeer fraaie nieuwe handgemaakte kledingkast en handgemaakte bureau-/wandkast. De kamer heeft een driedubbele raampartij met dubbelglas en glas-in-lood kiepramen. Tevens zijn de wanden voorzien van nieuw stucwerk.

SLAAPKAMER 2
Deze ruime slaapkamer ligt eveneens aan de zijkant en kijkt uit op de oprit en is voorzien van een inbouwkast. De kamer heeft een dubbele raampartij met eveneens glas-in-lood kiepramen. Tevens zijn de wanden voorzien van nieuw stucwerk.

SLAAPKAMER 3
In 2012 is de voormalige kleine badkamer bij de slaapkamer getrokken. Deze slaapkamer ligt aan de voorzijde en heeft een fraai glas in lood raam evenals drie ramen met wederom de glas-in-lood kiepramen aan de voorzijde. Het plafond is voorzien van nieuw stucwerk. Het voormalig verlaagde plafond is verwijderd en dient nog afgewerkt te worden.
.
TWEEDE VERDIEPING
Bereikbaar via de mooie bordestrap uitkomend op de tweede overloop van de woning. Op deze verdieping treft u de vierde slaapkamer en zolderruimte aan. Beide vertrekken als ook de overloop zijn voorzien van een nieuwe hoogwaardige laminaatvloer. De ruime kamer (14 m²) ligt aan de voorzijde en wordt gebruikt als kantoorruimte. Op deze verdieping bevindt zich tevens de grote zolder/Cv-ruimte . De Cv-ketel is vernieuwd in 2019. Op de gehele tweede verdieping is de binnenzijde van het dak geïsoleerd, afgewerkt en tot nokhoogte open.

GARAGE / BERGING
Aan de zijkant van de woning, in het verlengde van de oprit, ligt de stenen garage (afmeting 7 x 3,60 meter). Deze heeft aan de oprit zijde een openslaande houten toegangspoort. Via het overdekte terras is droog het huis bereikbaar. De garage gaat over in een zeer ruime berging met een afmeting van 13 x 4 meter, welke tevens vanuit de tuin is te bereiken.

TUIN
Privacy biedende goed onderhouden, sfeervolle, diepe achtertuin met gazon, plantenborders, strak gesnoeide taxus en beukenhagen, vijver en tuinhuis. Aan de achterzijde van de woning treft u een gezellig en groot overdekt terras met hoogwaardige tegelvloer. De overkapping is recent gerenoveerd met behoud van de originele metalen ramen in de zijwand.
Lees meer Verberg