Onder architectuur ontworpen, alsmede onder architectuur gerenoveerde en verbouwde monumentale vrijstaande villa.

Verkocht Roggel Dorpsstraat 1
Superlatieven komen te kort maar kloppen bovenal, als we deze schitterend, geheel verbouwde en gemoderniseerde, monumentale jaren '30 villa aanschouwen. Deze woning is in 1931 ontworpen door de regionaal beroemde architect J.M.J. Wagemans. (bekend van veel luxe woningen, kloosters en scholen). De woning is in de jaren 30 rijkelijk bedeeld met authentieke details en de bouwkwaliteit is zeer hoog en extreem degelijk te noemen.

Deze woning is door de huidige eigenaar in 2016 zeer doortastend onderhanden genomen en dan ook geheel gerenoveerd en gemoderniseerd. Men zou kunnen spreken van een jaren ‘30 woning met de techniek van 2016. De grondige renovatie en vergaande verbouwingen zijn in overleg met de gemeente Leudal en de monumenten commissie uitgevoerd waardoor de authentieke details en de zo kenmerkende uitstraling behouden zijn gebleven. Alle glas-in-lood ramen zijn bijvoorbeeld glaasje voor glaasje gereinigd, indien nodig gerestaureerd en tussen dubbelglas gezet. Zo vormen de begane grond en 1e verdieping samen de warme schil ... van de huis en zijn alle gevels goed geïsoleerd. De oude gevels hebben bijvoorbeeld 20 cm dikke binnenmuren in een buitensteen kwaliteit met een spouwbreedte van 10 cm welke met neopixels zijn gevuld.
Tevens mag gezegd worden dat de huidige architect Paul Kierkels, met zijn ontwerp voor de uitbreidingen veel lof heeft ontvangen. De uitbreiding van ca. 300 m3 inhoud alsmede de renovatie, welke zijn gerealiseerd in samenwerking met regionale aannemers en bedrijven, heeft geresulteerd in een zeer fraai geheel.
De woning is verder met alle hedendaagse technieken uitgevoerd, zoals warmtepompsysteem voor verwarming en koeling, 2 gescheiden balansventilatie WTW-systemen en is de woning uitgevoerd met 50 pv-cellen voor de opwekking van de benodigde elektriciteit. De woning is tevens voorzien van de nodige domotica.

LIGGING:
De woning ligt in het centrum van Roggel, direct in de gezellige dorpskern met diverse winkels, school, supermarkt en horecagelegenheden. Tevens is er nabij een BMV (brede maatschappelijke voorziening) waarin een basisschool, Bieb en een medisch centrum verenigd zijn.

BIJZONDERHEDEN:
* De woning is in 1931 gebouwd met zeldzame en toentertijd kostbare materialen;
* Gemeentelijk monument (subsidie op onderhoud mogelijk);
* De woning is geheel gemoderniseerd met behoud van de vele authentieke details;
* Geheel voorzien van een goed isolatiepakket;
* Centraal gelegen;
* Geheel onderkelderd inclusief de nieuwe garage;
* Goed binnenklimaat: De woning heeft een gescheiden balans ventilatiesysteem en de 4 slaapkamers, woonkamer en keuken zijn voorzien van in totaal 8 autonoom geschakelde Panasonic warmtepomp binnen units;
* Zelf opgewekte elektriciteit: d.m.v. 50 pv-cellen;
* Alarmsysteem, ethernetbekabeling en voldoende domotica aanwezig;
* onder architectuur ontworpen tuin met geïsoleerd tuinhuis en waterput.


Indeling:

BEGANE GROND:
Via de voortuin met oprit, voor meerdere auto's, bereikt men de overdekte entree van de villa.
Statige overdekte entree met fraaie glas-in-lood details geeft toegang tot de vestibule met brievenbus en dubbele klapdeuren naar ontvangsthal.

HAL
De centrale ontvangsthal geeft toegang tot het trappenhuis, toilet, eetkamer, living en de woonkeuken. De hal is afgewerkt met een zeer mooie authentieke "krakeling" tegelvloer, wanden met stucwerk, stucwerk plafond en de living is via fraai bewerkte schuifdeuren bereikbaar. De trap is voorzien van parketvloer op de bordessen en heeft veel prachtige authentieke details.

LIVING
De riante living is opgedeeld in een speelhoek met zijerker, woonkamer met een centrale opgestelde schouw met ingebouwde gashaard. Markant en handig zijn de driehoekige erkers aan de zijkant en voorzijde van de woonkamer.

EET-/STUDEERKAMER
Zeer mooie eetkamer met een met fraai houtsnijwerk omrande openhaard, zeldzame gerestaureerde, originele parketvloer en originele lambrisering gelegen aan de voorzijde van het huis.

WOONKEUKEN
Via de hal alsmede via de living bereikt u de woonkeuken. Deze is in 2016 geheel vernieuwd en opnieuw ingedeeld waarbij een zeer lichte en ruime keuken is ontstaan met een grote schuif/klap pui naar het terras. Deze kan geheel open waardoor een opening van ca 4meter doorsnede naar het terras ontstaat.
De L-vormige keuken is op maat gemaakt en is uitgerust met veel lades, een vaatwasser, grote koelkast, 7-pits gaskookplaat met twee hete lucht combi-ovens en een gril. Verder heeft de keuken nog een combi magnetron. De natuurstenen vloeren van de keuken alsook de bijkeuken zijn voorzien van vloerverwarming. De gehele keuken biedt verder zicht op de achtertuin!

BIJKEUKEN
Vanuit de keuken is de praktische bijkeuken toegankelijk met bergkasten, een aparte keukenblok en aansluitingen voor de wasmachine en droger. In de kastenwand is ook de vernieuwde meterkast en gasmeter aanwezig. Tevens heeft deze ruimte toegang tot de garage.

GARAGE
Via de bijkeuken inpandig bereikbare garage is in 2015 geheel nieuw gebouwd. Deze ruimte is voorzien van een elektrisch bedienbare garagepoort, afgewerkt systeem plafond en een toegang naar de achtertuin. Tevens is een krachtstroom aansluiting ten behoeve van een elektrische auto aanwezig.

EERSTE VERDIEPING:
Via de fraaie bordestrap met lambrisering omrand en zeer mooie glas-in-lood ramen, bereikt u de overloop met vide. De overloop geeft toegang tot 4 grote slaapkamers, twee badkamers en de trapopgang naar de zolder.
De overloop en alle slaapkamers zijn afgewerkt met zwarte vloerbedekking, stucwerk wandafwerking en stucwerk plafonds. De vloeren en plafonds hebben een speciale constructie om contactgeluiden tegen te gaan. Twee van de vier slaapkamers zijn gelegen in de nieuwe in 2015 gemaakte uitbouw aan de achterzijde van de woning. Alle vertrekken op deze verdieping hebben rechte wanden en zijn tevens voorzien van een eigen warmtepompunit welke in alle seizoenen voor een comfortabel klimaat zorgen.

BADKAMERS
Deze fraaie luxe badkamers zijn geheel in jaren ’30 stijl afgewerkt met een passend natuurstenen tegelmotief vloer- en wandafwerking en stucwerkplafond. Bij 1 badkamer is voor de T-vormige wand een fraai vrijstaand ligbad opgesteld waarachter een inloopdouche en toiletruimte. Aan de wand tegenover het ligbad is een ruim wastafelmeubel opgesteld. De andere badkamer heeft ook voorzien van een inloopdouche, toilet en wastafelmeubel.

TWEEDE VERDIEPING:
Via een vaste trap is de zolderverdieping bereikbaar. U treft hier 3 zoldercompartimenten welke nu in gebruik zijn als opslagruimte maar waar met gemak 2 royale slaapkamers gecreëerd kunnen worden inclusief een voorportaal/bergruimte.

SOUTERRAIN: De via de centrale hal en via de garage te bereiken souterrain is ingedeeld in 6 zeer praktisch bruikbare compartimenten. Het souterrain heeft nagenoeg dezelfde indeling en grootte als de begane grond. Een van de kelders is voorzien van de originele brandkastdeur, deze werkt nog steeds prima. De jaren-30 kelders onder de woning zijn volgens opgave van de vorige eigenaar altijd droog geweest met uitzondering van een overstromingsincident tijdens de reconstructie van de Roggelse beek in 2009. Tevens is een doorgang naar de nieuwe in 2015 gerealiseerde kelder welke onder de garage is gelegen.

BUITENGEDEELTE:
De verrassende, sfeervolle en onder architectuur gestijlde tuin complementeert het geheel. De hele dag vindt u hier zowel schaduw- als zonneplekjes. Door de gedeeltelijk stenen en gedeeltelijk houten omheining is er veel privacy en de ook de volwassen beplanting draagt hieraan bij.
De voortuin is door een tuinarchitect ontworpen en aangelegd met hagen, vaste planten, ruime kiezel oprit en er is parkeerplek voor diverse auto's. Ook van de achtertuin is een ontwerp gemaakt, dit is deels uitgevoerd.
De grond die vrijgekomen is bij de bouw van de garage is gebruikt om het grote niveau verschil van 1.3 meter, dat er oorspronkelijk was tussen huis en tuin, op te vullen. In de achtertuin ligt verder een ca 10 meter diepe grondwaterput met bronpomp. De bediening werkt via een "Rainbird" beregeningsautomaat. Aan de achtergevel is een fraaie terrasoverkapping gerealiseerd welke gelijk aan de woonkeuken een prachtig uitzicht geeft over de tuin met een fraaie doorkijk op de achterliggende Roggelse beek. Op het terras van het geïsoleerd houten tuinhuis past ’s zomers een opbouw zwembad van ca 550 x 275cm.

ROGGEL EN OMGEVING
Roggel is een zelfvoorzienend dorp met een gezellige kern en is onderdeel van de gemeente Leudal met als hoofdkern Heythuysen. Leudal is een uitgestrekte plattelandsgemeente met ruim 36.700 inwoners, gelegen in de stedendriehoek Roermond-Venlo-Weert en staat bekend om haar grote uitgestrekte natuurgebieden met vele wandel-, fiets en mountainbike routes en van het 5 sterren recreatiepark De Leistert en Buitenhof. Het dorp heeft een BMV (brede maatschappelijke voorziening) met hierin onder andere een basisschool met aangrenzend verenigingsgebouw met sportzaal, een medisch centrum en een bloeiend verenigingsleven.
Lees meer Verberg