Uniek herenhuis met aanbouw, kelders, buitenverblijf met veel authentieke details

Verkocht NEERITTER Driessensstraat 7
ZEER INTERESSANTE VRAAGPRIJS!

Gelegen aan gezellig dorpsplein in het historische kern van het dorp Neeritter staat dit unieke monumentale herenhuis met veel authentieke details en een hoog afwerkingsniveau. Het pand biedt vele mogelijkheden zoals werken vanuit huis, praktijk, kantoor, B&B/gastenverblijf, atelier en zelfs een winkelbestemming zijn een van de gebruiksopties.
De woning is eind 18e gebouwd en geniet provinciale bekendheid als het geboortehuis van Gerard Krekelberg, schrijver van het Limburgs volkslied.


INDELING:
SOUTERRAIN:
De woning is grotendeels onderkelderd. vanuit de gang komt u met een vaste trap uit in de eerste kelderruimte. Hier wordt u verrast door de aanwezigheid van een heuse authentieke waterput; Aan de achterzijde van de woning gelegen hobbykelder; 2-tal gewelfde kelders waarvan het laatste en oudste deel in gebruik is als wijnkelder.

BEGANE GROND:
De voorzijde van de woning betreedt u via een gemetselde stenen geveltrap met tevens een kinderwagen vriendelijke hellingbaan.
Als u deze woning ... betreedt dan is het meer dan een warm welkom in deze met recht van spreken grootse entree. U ziet en proeft meteen de uitstraling van deze sfeervolle woning.
Grote lange lichte hal met tegelvloer en trapopgang naar de 1e verdieping en trap naar de kelders.
Vanuit deze lange hal heeft u toegang tot alle vertrekken die zich op de begane grond bevinden.

Voor gezellig tafelen met vrienden en familie heeft deze woning een zeer ruime en lichte eetkamer/bibliotheek die plaats biedt voor een royale kasteeltafel met stoelen. Deze ruimte is voorzien van een strakke donkere tegelvloer met vloerverwarming. De losstaande kastenwand dient als grote boekenkast. Opvallend is de grote raampartij aan de straatzijde van de woning. Deze ruimte ligt aan de voorzijde van het huis en is vroeger in gebruik geweest als winkel en kantoorruimte.

Via het portaal met daar de garderobe en volledig betegeld toilet met wand closet en fonteintje, heeft u toegang tot de gesloten keuken met hoekopstelling in wit hoogglans met zwarte aanrecht en wandafwerking. De tegelvloer is voorzien van vloerverwarming. De keukenblok (ca. 2000) is uitgevoerd met een inductie kookplaat, vaatwasmachine en losstaande grote RVS koel/vries combinatie. De keuken heeft veel lichtinval door de dubbele ramen en biedt voldoende ruimte voor een eethoek en heeft u een mooi uitzicht op de tuin en het buitenverblijf.

De zeer ruime woonkamer met strak gestucte wanden en plafond. De plafondbalken zijn eveneens met stucwerk afgewerkt. De vloeren zijn uitgevoerd met een warme eiken lamelparket en de authentieke houten ramen met bovenlichten geven de woonkamer extra sfeer.
De living is tevens voorzien van een prachtig afgewerkte schouw met sfeervolle open haard. De openslaande deuren naar het ensuite gedeelte van de kamer, deze ruimte is nu in gebruik als speelkamer met aan de achterzijde wederom openslaande deuren naar de terras en tuin.


1e VERDIEPING:
Mooie wit houten trapopgang naar de eerste verdieping met rode traploper welke uitkomt op de overloop van het aangebouwde traphuis met identieke tegelvloer. Het traphuis geeft u toegang tot de kinderslaapkamer, inpandig balkon, trap naar de 2e verdieping en een lange gang met houten vloer en blauwe loper met hier de aangrenzende kamers. U treft hier 3 extra slaapkamers, de badkamer, garderobekamer en een bergruimte annex wasruimte aan. Op deze verdieping vindt u, aan de achterzijde van de woning, een ruime ouder slaapkamer met openslaande deuren naar het terras. Met mooi weer kunt u heerlijk vanuit uw bed genieten van uw mooie tuin en terras. Een van de, aan de voorzijde van de woning gelegen, slaapkamers is uitgevoerd met een schouw. Deze gehele verdieping is uitgevoerd met mooie houtenvloeren.

Zeer ruime, uit twee delen bestaande badkamer met dubbele wastafel en kasten, douche, bad, toilet. Deze ruimte is tevens geheel betegeld en voorzien van een mooie natuurstenen tegelvloer.

2e VERDIEPING:
Via vaste trap bereikbare 2e verdieping met hier de cv opstelling, Nefit Ecomline 2007. De zolder is een royale ruimte van ca. 75m2 (netto vloeroppervlakte) die voor vele doeleinden te gebruiken is. Opvallend zijn de mooie oude spanten, de hoogte (5 meter!) en het gehele nageïsoleerd dak.

BUITENGEDEELTE:
Vanuit de gang op de begane grond heeft u via het bordes met terras toegang tot de ommuurde binnenplaats. Deze leeftuin heeft toegang via een achterom welke met een poort kan worden afgesloten. Voor deze toegang is een erfdienstbaarheid gevestigd.

Het buitenverblijf is een riant bijgebouw waarin zich de garage en een tuinhuis bevinden met zowel aan de voor- en achterzijde getoogde tuindeuren en een tegelvloer. Opmerkelijk mooi zijn hier de vakwerkwanden. Deze ruimtes zijn voor verschillende doeleinden geschikt, zoals: gastenverblijf, B&B, atelier of kantoor aan huis. Op de verdieping, welke via een vaste trap is te bereiken treft u een ruime zolder met eveneens authentieke houten spanten en vloeren.

Vanuit het buitenverblijft loop u naar de royale achtertuin met bovenaan met plantenborders, groot gazon, 2e terras, beuken hagen en paden van kiezelstenen. Dit alles met maximale privacy in de kern van Neeritter!

Het object is goed ontsloten richting Eindhoven-Maastricht (5 minuten naar de autosnelweg A2), Roermond, Venlo en België. Het "witte stadje" Thorn en het pittoreske Belgische Maaseik zijn op fietsafstand gelegen.

BIJZONDERHEDEN, o.a.:
- Rijks monumentale status;
- de woning is in 1990 geheel gerenoveerd. hierna is de woning voortdurend geupdated;
- de gehele woning is voorzien van vloer, dak en isotaieglas (m.u.v. de kelder);
- ruim perceel in de kern van Neeritter;
- grotendeels onderkelderd met waterput en wijnkelder;
- erg sfeervolle woning met hoogwaardig afwerkingsniveau;
- aparte woonkamer, aparte eetkamer met vloerverwarming;
- alle gevels zijn geimpreneerd en voorzien van nieuw voegwerk (2011);
- zij ingang via oprit met erfdienstbaarheid;
- alarm- en brandsysteem aanwezig.

Lees meer Verberg